93 421 33 34 info@farmaciabadal.com
  1. Serveis
  2.  » Tests d’antígens ràpids (TAR) de COVID-19

Tests d’antígens ràpids (TAR) de COVID-19

La Farmàcia Badal està adherida al grup de Farmàcies que poden realitzar TAR supervisats i comunicar casos positius.

El test supervisat és un prova que detecta les proteïnes del virus i permet identificar les persones que estan sofrint una infecció per SARS-CoV-2. Es realitza per via nasal i s’obtenen els resultats en aproximadament 15 minuts en la mateixa Farmàcia.

Un resultat negatiu dels tests d’antígens ràpids (TAR) no descarta la presència de la infecció, ja que la malaltia podria estar incubant-se i acabar de desenvolupar al cap d’uns dies. Per tant, recorda que malgrat tenir un resultat negatiu amb alguna d’aquestes proves has de seguir totes les mesures de prevenció.

Existeixen 3 tipus de proves diagnòstiques :

Test d’automostra de venda lliure

S’adquireix en les Farmàcies però es realitza a casa. No li supervisa cap professional farmacèutic i si surt positiu, has de fer un correcte aïllament a casa i comunicar-lo fent una eConsulta en La meva Salut o la web d’http://citasalut.gencat.cat. També pots comunicar-ho a través d’una de les farmàcies adherides de la qual formem part. En aquest cas, és important que no el facis presencialment perquè tens un resultat positiu. Crida a la farmàcia i identifica’t amb la teva CIP, DNI o Passaport. Cal indicar la marca del test i data en la qual te l’has fet. No necessita recepta i ha de pagar-se.

Test d’automostra supervisat en la farmàcia

Aquest test s’adquireix i realitza en les farmàcies i està supervisat per un professional farmacèutic. Si la prova surt positiva has de fer un correcte aïllament a casa. A través de la farmàcia es notificarà al sistema com a cas positiu de COVID-19. No necessita recepta, ha de pagar-se i té un suplement extra per la supervisió del professional.

Prova a col·lectius prioritzats per criteri de Salut Pública

Per raons de salut pública, periòdicament es posen en funcionament campanyes de proves diagnòstiques dirigides a col·lectius prioritzats.

Aquest test s’adquireix i realitza en farmàcies, està supervisat per un professional farmacèutic, i és gratuïta per a les persones usuàries i finançada pel sistema públic de salut.

Per al curs lectiu 2021-2022 el sistema públic de salut ha posat en funcionament una campanya de proves diagnòstiques supervisades i finançades dirigida a alumnes d’ESO, batxillerat, FP i altres ensenyaments, ja professorat d’educació infantil, educació primària i educació especial immunitzats i/o amb la pauta completa de vacunació que han estat contacte estret d’un cas positiu de COVID-19. Les persones incloses en la campanya rebran una carta del centre educatiu, indicant els passos a seguir. També trobaran la prescripció de la prova diagnòstica TAR en el seu pla de medicació en La meva Salut.

Alumnat o professorat immunitzat o amb la pauta completa de vacunació: Persones que han passat la COVID-19 en els últims 6 mesos o tenen la pauta de vacunació completa.

Alumnat o professorat no immunitzat o sense vacunar: Persones que no han passat la COVID-19 en els últims 6 mesos i no tenen la pauta de vacunació completa.

Idioma »